Wednesday, July 4, 2012

NAFAS : Bab 17

Bab 17

Ada satu pepatah arab yang pernah bapaku beritahu kepadaku dahulu: Apa yang terkeluar dari bibir akan sampai ke telinga dan apa yang terkeluar dari hati akan sampai ke hati.
Aku dapati, setiap apa yang telah disampaikan oleh Amir kepadaku aku terima ke lubuk hatiku. Jarang aku temui orang yang berjaya membuka hatiku begini. Mungkin kerana dia sendiri telah membuka hatinya kepadaku dengan ikhlas.
Pada hari-hari aku bersamanya adalah hari-hari yang paling bahagia di dalam hidupku. Aku tak tahu berapa lama rasa kebahagiaan ini akan berlanjutan, berkekalan dan sampai bila...

Setelah kami puas bersiar-siar di London, bak pasangan yang sedang berbulan madu. Kami akhirnya bersiap-siap untuk ke Paris. Aku terpaksa pulang ke apartmentku di Kensal Green untuk mengambil beberapa dokumen penting kepunyaanku di sana.
"Berseri-seri mak tengok muka kau sekarang ni nyah!" Ujar Rezal kepadaku sebaik sahaja aku masuk ke dalam bilikku. Dia sempat mencuit-cuit bahuku. Entah apa sahaja yang dimahunya dari aku.
"Alah biasa jer," Kataku sambil membuka laciku.
"Nyah... kat luar tu sapa... kawan ke... laki?" Dia menanyaiku sambil mencuit ke bahagian perutku pula.
"Laki baru aku... hah puas?" Jawabku dengan nada sengaja mahu membuatnya cemburu.
"Untung kau, nyah, dapat laki macam dia. Badan very der baik. Very der jantan pulak tu. Tassssste, gituh!" Ujar Razal sewaktu aku sedang mencari passport serta keperluanku yang lain di dalam laciku itu.
Sebelum ini, Amir telah mengingatkanku supaya membawa hanya barang-barang yang penting sahaja. Keperluan-keperluan lain seperti baju akan dibelikannya sahaja di tempat-tempat yang akan kami lawati nanti. Jadi, tak banyak barang yang telah aku masukkan ke dalam bag galasku. "Nalla tak?" Rezal menanyaiku kemudian.
"Very der very." Kataku, sengaja mahu membuatnya cemburu.
Matanya sesekali menjeling ke arah Amir yang sedang duduk di bilik tamu sambil menonton MTV. Dia kemudian berkata:
"Badan dia very der sedap dipeluk, kan nyah?"
"Sedap... keras dan padat pulak tu!" Aku sengaja mengusiknya.
"Minggu ni kau main berapa kali dengan dia, nyah?"
"Sebenarnya aku tak kira. Tapi biasanya dua kali... kalau dia ada mood, tiga kali sehari. Dia memang kuat seks" Aku berterus terang kepadanya.
"Patutlah mak tengok kau jalan kengkang bila masuk bilik ni tadi." Katanya membuat lawak. Mahu tergelak aku dibuatnya. Walaupun aku tahu dia sengaja ingin mengenakanku. Jika dia membuat lawak yang sama dua minggu yang lepas, mahu sahaja mulutnya itu aku cili. Tapi kini, semuanya itu aku rasa tak perlu. Aku terasa terlalu bahagia untuk marah kepadanya.
"Wah gituh mulut adik-adik... lazer nampak!" Balasku. "Takde insurans ke?" Rezal terus menjelingku.

Aku dapat melihat bilik kami hampir-hampir selesai dikosongkannya. Barangan-barangan kepunyaan Rezal yang memperingati kematian Princess Diana yang dahulunya memenuhi bilik ini kini semuanya sudah tersimpan dengan baik di dalam sebuah kotak.
Rezal akan pulang ke Malaysia pada bulan hadapan.
"Nyah... kau dah berhenti hisap rokok ke?" Tanya Rezal. Mungkin kerana dia mula sedar aku langsung tidak menghidupkan putung rokok selama aku di flatku itu.
"Dah berhenti... laki aku yang suruh... dengan syarat dia pun kena berhenti minum." Jawabku pendek. Tak mahu rasanya aku memberitahunya bahawa memang agak sukar untuk aku berhenti merokok dengan tiba-tiba. Rasa gian yang sedang aku alami hampir-hampir mahu membuatku menyambung tabiat merokokku itu.
"Baguslah kalau kau berhenti... takde lagilah bilik mak ni bau rokok kau saja!" Getus Rezal sambil duduk semakin dekat kepadaku. "Lagipun kau kan dah dapat rokok hidup, gitu... rokok mati tu mesti tak heran lagi kan?"
"Sebenarnya, kau tak perlu risau tentang ini semua. Aku pun akan pindah..." kataku dengan suara perlahan kepada Rezal.
"Apa? Kau biar betul, nyah!" Rezal terkejut. "Kau nak pindah ke mana?"
"Abang Amir nak aku pindah ke Brompton Square. Dia kata senang nanti aku ke Imperial. Jalan kaki saja. Lagipun dia janji akan ke London setiap hujung minggu." Jelasku.
"Khelessss kau, nyah. Ala-ala perempuan simpanan gituh. Mesti best kan?" Katanya dengan nada cemburu. Matanya kini liar melihat pakaian baruku. "Nyah... kau mesti kena spedo habis-habisan kan? Kasut Prada yang kau pakai tadi tentu kasut spedo kan?"
"Jeles ke nyah?" Kataku, semakin galak mengusiknya. Pernah sekali dua dia menegur aku supaya jangan berlagak bercakap sepertinya. Langsung tak kena, katanya. Kerana menurutnya aku nampak jantan. Langsung tak padan untuk kelihatan 'vogue' sepertinya.
"Mak tak jeles pun." Katanya sambil menjeling. "Kau tuh, entah-entah dah mandremkan dia... ye lah, gb Terengganu kan kuat mak esah! Ala-ala pekena mak esah Siam, boleh gituh?"
"Sudah! Takdemaknanya--" Aku memintas menggunakan istilah yang selalu dipakainya. "Kalau nak celah bedah tu cakap siang-siang nyah... jangan nak selindung-selindung pulak." Aku ketawa sendiri. Ketawa melihatkan gelagat Rezal yang akan meninggalkan tanah Inggeris ini tak lama lagi.

***

Aku dan Amir telah ke kota Paris dengan menaiki keretapi Eurostar dari Stesyen Waterloo di London. Perjalanan kami ke Paris hanya mengambil masa selama kira-kira 3 jam. Ketibaan kami di Gare du Nord telah disambut oleh Majid dan Zaharudin.
Inilah kali pertama aku di Paris. Aku dapati kota ini terlalu asing buat diriku. Tapi aku rasa beruntung kerana Majid, Amir dan Zaharuddin boleh bertutur di dalam bahasa Perancis. Jika tidak, tak tahu bagaimana aku akan menguruskan diriku di sini.
"Kita naik metro sahajalah untuk pulang ke Montparnasse." Saran Zaharuddin kepada kami setelah melihatkan bahawa kami tak membawa beg yang besar-besar.
Amir mengangguk bagi pihak aku. Lalu dia berbual dengan Zaharudin. Dia bertanyakan kepadanya tentang beberapa tempat yang mahu dilawatinya nanti di Paris.
Ini bukan kali pertama Amir bersemuka dengan Zaharuddin. Kerana majid pernah memberitahuku bahawa Amir dan Zaharudin pernah bertemu di Malaysia satu ketika dahulu. Pada masa itu, mereka berdua masih lagi berusia 17 tahun.
"Jaga dia baik-baik." Bisik Majid kepadaku sewaktu kami sedang berjalan ke stesyen metro Gare du Nord. Aku menganggukkan kepalaku. Majid tersenyum senang.
Kami berhenti di stesyen metro Vavin, kemudian berjalan ke arah Rue Bréa. Apartment kepunyaan bapa tiri Zaharuddin itu letaknya agak dekat dengan stesyen metro Vavin. Rue Bréa aku lihat agak menarik daerahnya. Terdapat pelbagai jenis kedai di sini termasuklah dua buah restoran, dua buah panggung wayang dan sebuah kelab malam.
Apartment yang akan kami duduki itu agak besar saiznya. Ia telah menjadi milik keluarga bapa tiri Zaharuddin sejak kawasan ini mula dibina dahulu. Apartment tersebut agak kemas walaupun ia dipenuhi dengan rak-rak buku. Rumah tersebut dipenuhi juga dengan beberapa perhiasan yang telah dikumpul oleh uncle Georges sewaktu dia bertugas di Vanuatu sebagai seorang doktor di sana. Di situlah tempat di mana dia mula mengenali ibu dan bapa Zaharuddin pada awal tahun 70-an dahulu.
"Kamu berdua tidur di bilik tamu kami." Ujar Zaharuddin kepada Amir. Kemudian dia memberitahunya bahawa bapa tirinya tiada di Paris kerana dia terpaksa menghadiri sebuah persidangan di Tokyo. Dia baru sahaja bertolak pada pagi tadi, katanya.
Amir meminta beg yang sedang aku galas di atas bahuku, kemudian dia ikut Zaharudin ke bilik tamunya itu.
"Akhirnya kau sampai juga ke Paris." Ujar Majid kepadaku. Dia menjemputku duduk di ruang tamu bersamanya. "Di KL heboh nama kau disebut-sebut." Katanya kemudian kepadaku dengan nadanya yang selamba itu.
"Eh, kenapa pulak?" Kataku terkejut.
"Sebab kau berjaya ambil hati Amir sehingga dia tinggalkan Salina." Katanya bersahaja. "Semua orang tak percaya yang dia akan buat begitu... kecuali aku." Majid tersenyum nakal.
"Aku sebenarnya tak mahu dia tinggalkan Salina."
"Aku tahu." Sahutnya perlahan. "Kau tentu tahu yang Salina sayangkan dia separuh mati?"
"Ya, aku tahu itu semua." Jawabku di dalam nada yang bersalah.
"Tapi ye lah... bila dia dah dapat kau... bila dia dah dapat rasa batang kau yang nalla tu, aku boleh jamin dia tak akan mahu tinggalkan kau sampai bila-bila." Terkerut dahiku mendengar dia berkata-kata begini kepadaku.
"Kau nih... tak habis-habis nak mengarut dengan aku. " Aku menegurnya.
"Tapi sebenarnya betul kan, kata-kata aku ni?"
Aku hanya menjeling.
"Kau sah-sah taste dia... tentulah dia akan pilih kau."
"Dan kau sebenarnya tahu yang dia dah lama berkenankan aku. Bukannya kau nak beritahu aku siang-siang!" Balasku pula.
"Alah... kalau kau tahu nanti kau jual mahal pulak... biasalah perangai adik-adik!" Kata Majid dengan nada mengejek. Majid mencebik. "Tapi ingat nasihat aku ni... jaga dia baik-baik." Untuk kali kedua pada hari itu, dia telah mengingatkanku mengenai perkara yang sama.
"Ya... aku jagalah dia nanti. Zahir dan batin lagik." Kataku cuba berseloroh. Tapi aku dapati Majid berwajah tegas. Dia kelihatan serius, tidak lagi berjenaka seperti sebelumnya.
"Kekasih sepertinya hanya akan datang sekali sahaja di dalam hidup kita, dan jika kita beruntung, mungkin dua kali. Maka jagalah dia dengan sebaiknya. Bagi diri aku, orangnya adalah Zaharudin. Pada diri kau, aku yakin orangnya adalah Amir."
Aku mengangguk perlahan tanda setuju.
Majid cuba melihat-lihat jika Zaharudin atau Amir akan masuk ke ruang tamu, kemudian dia berkata:
"Amir itu panas baran orangnya. Mungkin sekarang kau tak sedar, sebab dia suka simpan perasaannya. Tapi bila dia dah marah..."
"Betul ke ni?" Tanyaku meminta kepastian.
"Dia pernah bertumbuk dengan abang aku tahun lepas. Abang aku lazerkan dia pasal cara dia layan Salina. Abang aku kata dia tak pandai jaga hati Salina. Dan dia asyik pentingkan dirinya saja."
"Ye ke? Apa yang telah terjadi masa tu?"
"Dia tak boleh terima kata-kata abang aku... terus dia mengamuk. Dia tumbuk abang aku sampai berdarah-darah hidung dia."
"Lah... sampai begitu sekali?" Kataku hampir tidak mahu mempercayai kata-kata Majid. Tapi aku tahu, Majid tidak pernah membohongiku tentang apa-apa perkarapun sehingga kini.
"Lepas kejadian tu, terus dia bawak diri selama seminggu ke New York. Sebenarnya abang aku tak kisah, abang aku rilek jer. Akhirnya Salina yang berjaya untuk pujuk dia supaya pulang ke Cambridge." Majid melihat samada Amir akan masuk ke ruang tamu sebelum bersambung. "Ada sekali tu, roomate dia buat parti di bilik dia tanpa pengetahuan dia. Ada sorang mamat dari Korea pulak mabuk dalam bilik dorm dia tu. Lepas tu, mamat Korea tu termuntah di atas komputer yang baru dia beli. Kebetulan masa tu dia balik ke bilik dorm dia tu untuk tunjukkan Salina dan abang Farid komputer yang baru dibelinya itu. Dia mengamuk, lepas tu bergaduh. Sampai pecah hidung budak Korea tu ditumbuknya. Nasib baik masa tu, Salina dan abang Farid ada untuk meleraikan pergaduhan, dan budak tu pulak tak panggil Polis..."
"Sampai begitu sekali ke dia marah?" Aku menarik nafasku panjang-panjang.
"Mak dia pernah beritahu kepada abang aku pasal masalah Amir ni semasa dia melawatnya di New York dulu... kata maknya, masa dia kecik-kecik dulu dia ada usahakan untuk hantar Amir ke pakar psikologi kanak-kanak. Pakar tu kata Amir macam ni sebab dia tak tahu bagaimana untuk luahkan perasaan dia kepada orang lain. Dia selalu pendamkan perasaan dia. Amir mula berkeadaan begini sejak mak dan bapak dia bercerai semasa dia berumur enam tahun."
"Aku tetap akan terima dia.. walaupun dia begini. Sebab aku sayangkan dia." Kataku bersungguh-sungguh.
"Bila kau bergaduh dengan dia nanti, kau cuba jangan buat dia lebih marah. Walaupun masa tu kau tengah marah. Pelankan sikit suara kau. Lembutkan hati dia. Peluk dia kalau boleh. Usap-usap rambut dia... Salina selalu buat macam tu kat dia bila dia tengah marah, sebab tu dia tak pernah mengamuk dengan Salina." Majid memberi nasihat.
"Tapi aku bukan Salina. Salina tu perempuan. Aku lelaki."
"Kau kena paham... dia dominant. Sebab tu kau panggil dia abang. Sebab tu kau bottom dan dia top. Kau tak boleh lawan api dengan api." Majid berhenti dari meneruskan kata-katanya apabila dia mendapati Amir dan Zaharuddin mula bergerak masuk ke dalam bilik tamu.
Amir kelihatan gembira. Dia membawa keluar beberapa buah buku mengenai fotografi dari koleksi buku-buku yang ada di dalam apartment Zaharudin. Dia gembira kerana menurutnya buku-buku tersebut memang sukar di cari.
"Lukisan yang bertajuk 'Potret Seorang Pelukis Bersama Anak Dan Isterinya Yang Tersayang’, juga akhirnya saya dapat lihat dalam bilik Zaha tadi!" Kata Amir penuh ghairah tentang lukisan Iskandar Salleh yang telah menjadi gilaiannya sejak dahulu.
"Kau nak masak, kan? Aku dah belikan barang-barang keperluan kau tu kat dapur. " Ujar Majid kepadaku. "Zaha nak suruh kau masakkan dia ayam masak pedas. Dah lama dia tak makan masakan Melayu."
"Kau boleh ajar aku masak kan?" Tanya Zaharudin kepadaku.
"Tentu boleh..." kataku, kemudian terus aku tuju ke dapur bersama Zaha, membiarkan Majid duduk berbual dengan Amir di ruang tamu.

***
Selepas makan malam, Majid dan Zaha telah mengambil keputusan untuk membawa Amir dan aku berjalan-jalan melihat kota Paris. Kami telah ke kawasan Latin Quarter. Dari sana kami telah berjalan bersiar-siar sehinggalah ke kawasan St-Germain-des-Prés. Sewaktu berada di sana, kami sempat ke café de Flore untuk berehat sambil minum kopi. Suasana kafe agak hingar bingar pada malam itu kerana ramai yang mahu ke sana. Pada malam itu, Amir sibuk memberitahu kepada Majid dan Zaharudin tentang rancangannya untuk menjelajah ke beberapa buah negara Eropah bersamaku. Aku hanya diam mendengar celotehnya. Dia kelihatan gembira pada malam itu, langsung bebas bergurau senda bersama Majid dan Zaharudin.
Tak dapat aku bayangkan langsung seorang yang ceria dan lemah lembut budi bicaranya sepertinya itu boleh menjadi begitu ganas tatkala sedang marah.

Pada malam itu, seperti malam-malam sebelumnya, Amir telah memelukku dengan erat di atas kamar. Dia jarang menunjukkan rasa kasihnya kepadaku tatkala kami berada di hadapan orang lain. Malah, jika orang luar tak tahu tentang keadaan kami, mereka pasti akan menganggap kami sebagai kawan semata-mata. Walaupun begitu, dia seringkali akan cuba menciumku, jika tak ada orang di sekeliling kami. Dia ternyata romantis orangnya...
"Paris ni cantik kan bang?" Ujarku di dalam pelukanku. Dia mengangguk sambil mencium bibirku, terutamanya pada bahagian misaiku. Sudah beberapa kali dia mengatakan bahawa dia sangat-sangat menggemari misaiku. Keadaan misaiku yang teballah yang membuatkannya jatuh hati kepadaku dahulu.
"Paris memang cantik. Tapi saya rasa memang betul kata Zaha... Venice mungkin lebih cantik lagi dari kota ini." Balas Amir. Dia mula mencium-cium bahagian daguku yang berjanggut itu.
Dapat kurasakan senjataku mula terpacak keras kerana diperlakukan begitu oleh Amir. Aku mula mengeluh kesedapan sebaik sahaja Amir mula menjilat-jilat ke bahagian leherku.
"Abang, ahh.." Aku mengeluh. "Kalau abang tak puas hati dengan perangai saya... abang beritahu ya?"
"Ya, sayang." Ucapnya pendek, sambil membuka kain pelikat yang kupakai pada ketika itu, lalu dibuangnya ke tepi. Amir memang suka melihatku berkain pelikat. Seringkali dia akan meramas-ramas punggungku atau menyelak kain pelikat hingga ke bahagian pehaku. Lalu diraba-rabanya pehaku itu sehingga keras dan berair senjataku itu jadinya.
"Abang janji dengan saya... kalau abang nak marah dengan saya, marahlah. Jangan simpan-simpan tau!" Getusku tercungap-cungap kerana Amir sedang mengulum senjataku dengan dalam. Amir tidak menjawab, walaupun aku tahu dia dengar akan kata-kataku itu tadi. Kulumannya itu langsung melemaskanku dalam rasa penuh kelazatan. Semakin lazat lagi keadaannya apabila tangannya itu sibuk meramas-ramas punggungku.
Amir kemudian mula menuju ke arah tubuhku. Dengan ganas dia membuka bajuku. Kemudian dia terus mengulum putting kiri di dadaku. Aku khayal dibuatnya begitu. Terutamanya apabila tangannya menyurut-ngurut kejantananku yang mula basah meleleh itu.
Aku semakin hanyut di dalam khayalanku apabila bibirnya kini mula merayap keatas sambil mencium ke atas leherku dan akhirnya
hinggap di bibirku. Bahteraku yang sudah mula hanyut di tengah-tengah lautan itu semakin hanyut di bawa arus tatkala aku membalas kucupannya dengan ghairah tanpa teringatkan kepada Majid dan Zaha yang masih sedang menonton TV di diruang tamu.
Sambil kami berkucupan, jarinya telah pun menjelajah ke lubang nikmatku Aku terus hanyut....
Kemudian perlahan-lahan bibirnya merayap turun sambil mengucup seluruh tubuhku. Aku tak tahu berapa lama aku khayal seraya memejamkan mata kerana apabila aku buka mataku seketika, aku dapati Amir telah pun menanggalkan baju dan seluarnya. Bibirnya yang manis itu semakin turun melepasi pusatku dan aku merasakan nikmat yang amat sangat.
Kejantananku semakin basah. Amir menjilat-jilat takukku yang basah itu dengan penuh lahap. Dapat aku rasakan bahawa lidahnya itu menjilat ke seluruh bahagian takukku dengan penuh geram. Pernah beberapa kali dia memberitahu kepadaku bagaimana dia rasa beruntung kerana memilikiku. Kerana katanya, aku mempunyai senjata yang cukup besar untuknya. Dia rasa puas setiap kali senjataku itu memenuhi mulutnya sehingga dia tak boleh bernafas jadinya.
Aku mengelupur menahan geli dan merasakan nikmat yang tak pernah aku rasa dari Amir sebelum ini. Mungkin semangat kota Paris telah membuatnya begini. Kini langsung aku mengerti mengapa pasangan baru kahwin akan memilih Paris sebagai kota untuk berbulan madu...
Di dalam keadaan menggelupur dikulum Amir, aku terus
memegang dan menarik kepalanya sambil kakiku mengepitnya. Aku hampir hampir mahu sampai ke kemuncak batinku...
Aku melepaskannya untuk menghilangkan rasa geram yang amat. Amir pula, di dalam geramnya terhadapku mula merangkak naik dan mula mengangkangkan kakiku ke atas. Seperti biasa dia akan menjilat lubang nikmatku semata-mata kerana mahu melihatku merintih kesedapan.
Aku mengeluh dengan kuat. Jilatannya ternyata telah membuatku khayal sehingga ternaik-naik punggungku menahan sedap.
Sememangnya perbuatannya itu telah membuatkan aku merintih bagai nak gila. Tak faham aku kenapa pada malam ini dia mahu memperlakukan segala permainan kamar ini tanpa menyuruhku membalas. Setiap kali aku mahu merabanya, dia akan menepis tanganku. Seolah-olah dia sengaja mahu menyeksa batinku. Dia sedia maklum bahawa aku suka beraba tubuhnya yang sasa itu...
Amir kemudian telah mengejutkanku dengan mengambil dua helai kain pengikat langsir bilik tersebut lalu digunakannya untuk mengikat tanganku ke bahagian belakang katil.
Amir sengaja mahu menyeksaku pada malam itu. Beberapa kali dia telah mengurut-ngurut kelakianku sehingga hampir klimaks, lalu diperlahankan urutannya itu. Aku rasa sedap bagai nak gila, tetapi di dalam masa yang sama terasa seperti diseksa hebat olehnya. Aku merintih dan mengeluh dengan kuat. Tanganku yang telah diikatnya itu langsung tidak dapat kugunakan untuk menyuruhnya berhenti dari terus menyeksaku lagi.
Di dalam keadaannya yang masih mahu membuasi aku, dia telah mengambil cecair KY lalu melicinkan senjatanya. Senjatanya itu kulihat sedang berdenyut-denyut tatkala cecair KY diurutkan dengan perlahan ke atas permukaannya.
Amir menaikkan kedua belah kakiku ke atas sebelum memasukkan senjatanya itu kedalam lubang nikmatku dan terus mendayung. Seperti biasa aku aku kemut dengan seboleh-boleh mungkin, sehingga dia menggelupur kesedapan. Di dalam geramnya itu, Amir telah mencium bibirku dan menjilat-jilat misaiku.
Setelah dia melihatku terbaring di dalam tercungap-cungap menahan kesedapan, dia akhirnya membuka ikatan di tanganku.
Aku tak tahu berapa lama dia telah melepaskan geramnya kepadaku. Kerana apabila aku hampir-hampir mahu sampai ke kemuncakku, aku peluk dia kuat-kuat. Dan mungkin kerana pada detik itu kemutanku itu sedang berdenyut-denyut dengan lebih kuat dari biasa, (seolah-olah sedang menyusui airnya supaya keluar dari senjatanya) dia pun pancut serentak dengan ku.
"Sedap tak sayang?" Dia menanyaiku sambil mengucup bibirku lagi.
"Sedap gila, bang!" Kataku sambil tersenyum. Amir kemudian dengan segera memakai baju dan seluar sebelum dia keluar dari bilik tamu untuk ke tandas (yang terletak di sebelah ruang tamu). Aku melakukan perkara yang sama lalu mengekorinya dari belakang.
"Aku rasa satu Montparnasse boleh dengar korang projek tadi." Kata Majid sambil tersenyum memeluk Zaha.
Mukaku merah padam membalas senyumannya itu.


Bersambung....

No comments:

Post a Comment